TP vaatii hallitusta lopettamaan työntekijöiden kyykyttämisen

28.8.2018

Teollisuuden palkansaajat TP ry:n hallitus tuomitsee jyrkästi Sipilän hallituksen kaavailut irtisanomisten helpottamisesta alle 20 hengen yrityksissä.

Sipilän hallitus jää historiaan useista työelämää kurjistavista toimenpiteistään. 2015 pakkolakiesityksillä ja työttömyysturvan leikkauksilla alkanut työntekijöiden aseman polkeminen ja heikentäminen on jatkunut läpi hallituskauden. Hallituksen päätökset ovat poikkeuksetta olleet työnantajia suosivia ja työntekijöitä kurittavia. Edes perustuslain vastaisuudet eivät ole aina estäneet hallitusta viemästä esityksiään eteenpäin.

TP vaatii hallitusta luopumaan viimeisestä esityksestään, joka lisää työntekijöiden eriarvoisuutta ja jättää pienten yritysten työntekijät työnantajien mielivallan alle. TP muistuttaa, että esitys irtisanomisten helpottamisesta alle 20 hengen yrityksissä ei edes hallituksen omien selvitysten mukaan lisää merkittävästi työllistymistä. Pahimmillaan esitys saattaa jopa vaikeuttaa pienten yritysten osaavan työvoiman saantia.

Jatkuvien työelämän heikennysten sijaan TP kehottaa hallitusta tekemään budjettiriihessä päätöksiä innovaatiovetoisen kasvun vahvistamiseksi. Ilman vahvoja satsauksia uusien teknologioiden käyttöönottoon ja innovaatiotoimintaan emme kansakuntana pärjää globaalissa kilpailussa. Julkinen rahoitus tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan on saatava pysyvästi kasvu-uralle.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Ammattikorkeakouluille 5 miljoonaa tki-toimintaan

21.9.2018 Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt ammattikorkeakouluille viiden miljoonan euron valtionavustukset tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Avustus on kuitenkin pieni verrattuna leikkauksiin. Avustusta myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Hallitus päätti budjettiriihessä varata myös vuodelle 2019 vastaavaan rahoituksen.

Koulutusmäärien kansallinen sääntely halutaan säilyttää

21.9.2018 Viisi akavalaista liittoa pitää ehdottoman tärkeänä, että korkeakoulujen koulutusmäärien kansallinen sääntely säilyy eikä sitä hajauteta ympäri Suomea yksittäisten korkeakoulujen päätettäväksi. Insinööriliitto, Suomen Ekonomit, Suomen Lakimiesliitto, Tekniikan akateemiset ja Tradenomiliitto painottavat, että sääntelyn tulee perustua pitkäjänteiseen osaamis- ja työllisyystarpeiden ennakointityöhön.

Osaajia tarvitaan lisää yhä useammassa ammatissa

20.9.2018 Työvoimapula-ammateiksi määriteltiin työ- ja elinkeinoministeriön Ammattibarometrissa 48 ammattia. Vuodentakaisessa arvioinnissa työvoimapula-ammatteja oli 32. Kaksi vuotta sitten työvoimapula-ammateiksi määriteltiin tarkastelussa olleesta reilusta 200 ammatista vain 15 ammattia. Ammattibarometri perustuu te-toimistojen arvioihin elo-syyskuulta 2018. Rakennusalalla kärsitään erityisesti työnjohtajien ja rakennusinsinöörien pulasta.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

4/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 42.