Tekoäly nopeuttaa tulevaisuudessa työn löytämistä

12.6.2018

Tulevaisuudessa tekoäly voi helpottaa kohtaanto-ongelmaa. Työmarkkinatori-kokonaisuuteen etsitään parhaillaan tekoälytoteutusta, jonka avulla työnhakija löytäisi töitä nopeammin ja tunnistaisi omaa osaamistaan ja sen puutteita paremmin.

Työelämän palvelut yhdelle luukulle tuova Työmarkkinatori.fi-palvelu hakee haastekilpailun kautta käyttäjää palvelevaa tekoälyratkaisua.

– Tekoäly voi auttaa siinä, että ihminen löytää Työmarkkinatorin kautta uuden työn nopeammin ja helpommin, työministeri Jari Lindström sanoo.

Tekoäly antaa mahdollisuuksia esimerkiksi siihen, että ihmiset saavat Työmarkkinatorin kautta vinkin siitä, että oma osaaminen ja kiinnostus antaisivat pienellä lisäkoulutuksella mahdollisuuden työllistyä ammattiin, jossa on hyvät työllistymismahdollisuudet. Visiona on, että palvelu osaisi tulevaisuudessa varoittaa ihmistä jo siinä vaiheessa, kun alan työpaikkojen vähenemisuhka on tunnistettu.

– Tässä on kaikki mahdollisuudet onnistua pienentämään kohtaanto-ongelmaa merkittävästi. Muutoin on riskinä, että ongelma pahenee, sillä tulevaisuudessa työnkuvat tulevat muuttumaan ja uutta osaamista tarvitaan nopeasti, Lindström sanoo.

Työmarkkinatori on työ- ja elinkeinohallinnon ylläpitämä työnvälitysalusta. Kokonaisuudesta on tällä hetkellä toiminnassa ensimmäinen osa, Hakupalvelun betaversio. Palvelun ydinosat ovat käytössä vuoden 2020 alusta.

Insinööriliiton jäsensivujen Työpaikkatorilla on tarjolla insinööreille ja tekniikan ammattilaisille suunnattuja avoimia työpaikkoja. Työpaikkatori on jäsensivuilla ja vaatii kirjautumisen.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

JUKO: Ministeriöt rikkovat työaikalakia

21.6.2018 Uutta työaikalakia valmisteleva työ- ja elinkeinoministeriö sekä työaikalakia valvova sosiaali- ja terveysministeriö rikkovat toistuvasti työaikalakia, väittää Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. – Meillä on perusteltuja syitä epäillä, että ministeriöissä paitsi kävellään työaikalain yli myös rikotaan valtion työaikasopimusta. Esimerkiksi työaikalain valmistelijoille on syntynyt viikoittain kymmenien tuntien harmaa ylityömäärä työnantajan tahdosta, ilman virallisia ylityömääräyksiä ja korvauksia, JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen sanoo.

Ennusteissa 60 000 uutta työpaikkaa

20.6.2018 Työllistymisaste nousee vuonna 2020 lähes 72 prosenttiin, mikä tarkoittaa 60 000 uutta työpaikkaa, ennustaa Suomen Pankki. – Suomen talousnäkymät ovat valoisat, kasvusuhdanne on jatkunut laaja-alaisesti jo kolme vuotta ja kasvu on nopeaa. Avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut nopeammin kuin työttömyys on pienentynyt, ennustepäällikkö Juha Kilponen Suomen Pankista arvioi.

Laskuri paljastaa tuloloukut

19.6.2018 Me-säätiön ja THL:n kehittämä tulolaskuri kertoo, mitä kotitalouden käytettävissä oleville tuloille tapahtuu, kun elämäntilanne muuttuu. Kotitalouksien käteen jäävään tuloon vaikuttavat muun muassa palkka, verotus ja tulonsiirrot. Monet etuudet määritellään muun muassa palkan sekä talouteen kuuluvien aikuisten ja lasten lukumäärän perusteella.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

3/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.