Tekoäly nopeuttaa tulevaisuudessa työn löytämistä

12.6.2018

Tulevaisuudessa tekoäly voi helpottaa kohtaanto-ongelmaa. Työmarkkinatori-kokonaisuuteen etsitään parhaillaan tekoälytoteutusta, jonka avulla työnhakija löytäisi töitä nopeammin ja tunnistaisi omaa osaamistaan ja sen puutteita paremmin.

Työelämän palvelut yhdelle luukulle tuova Työmarkkinatori.fi-palvelu hakee haastekilpailun kautta käyttäjää palvelevaa tekoälyratkaisua.

– Tekoäly voi auttaa siinä, että ihminen löytää Työmarkkinatorin kautta uuden työn nopeammin ja helpommin, työministeri Jari Lindström sanoo.

Tekoäly antaa mahdollisuuksia esimerkiksi siihen, että ihmiset saavat Työmarkkinatorin kautta vinkin siitä, että oma osaaminen ja kiinnostus antaisivat pienellä lisäkoulutuksella mahdollisuuden työllistyä ammattiin, jossa on hyvät työllistymismahdollisuudet. Visiona on, että palvelu osaisi tulevaisuudessa varoittaa ihmistä jo siinä vaiheessa, kun alan työpaikkojen vähenemisuhka on tunnistettu.

– Tässä on kaikki mahdollisuudet onnistua pienentämään kohtaanto-ongelmaa merkittävästi. Muutoin on riskinä, että ongelma pahenee, sillä tulevaisuudessa työnkuvat tulevat muuttumaan ja uutta osaamista tarvitaan nopeasti, Lindström sanoo.

Työmarkkinatori on työ- ja elinkeinohallinnon ylläpitämä työnvälitysalusta. Kokonaisuudesta on tällä hetkellä toiminnassa ensimmäinen osa, Hakupalvelun betaversio. Palvelun ydinosat ovat käytössä vuoden 2020 alusta.

Insinööriliiton jäsensivujen Työpaikkatorilla on tarjolla insinööreille ja tekniikan ammattilaisille suunnattuja avoimia työpaikkoja. Työpaikkatori on jäsensivuilla ja vaatii kirjautumisen.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Euroopan parlamentti haluaa rajoittaa nollatuntisopimuksia

19.10.2018 Euroopan parlamentin työllisyysvaliokunta hyväksyi eilen kantansa komission ehdotukseen työolodirektiiviksi. Valiokunta haluaa suitsia nollatuntisopimusten käyttöä työajan vakiintumismallin avulla. Suomen palkansaajat esittivät hyväksyttyä kantaa. Uudistus parantaa epävarmassa tilanteessa olevien työntekijöiden asemaa ja saattaa edellyttää lakimuutoksia Suomessakin, Finunions arvioi.

Iso laivatilaus tuo työtä Raumalle

18.10.2018 Rauma Marine Constructions ja Tallink allekirjoittivat tänään aiesopimuksen uudesta matkustaja-autolautasta. Tallinnan ja Helsingin väliseen liikenteeseen tuleva matkustaja-autolautta on arvoltaan noin 250 miljoonaa euroa. Se rakennetaan Rauman telakalla. Tallink Shuttle -aluksen suunnittelu alkaa keväällä 2019 ja rakentaminen vuonna 2020. Alus toimitetaan tilaajalle vuoden 2021 lopussa. Uusi alus on suurin RMC:ltä tilatuista aluksista. Matkustajia mahtuu laivaan 2 800 henkilöä. Työllisyysvaikutus on noin 1 500 henkilötyövuotta.

Palkka-avoimuus lisäisi tasa-arvoa

16.10.2018 Jos palkkoja voidaan vertailla, esimerkiksi sukupuoleen liittyvään syrjintään voidaan puuttua nykyistä helpommin, todetaan palkka-avoimuutta koskevassa selvityksessä. Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara luovutti selvityksen tänään perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle. Selvityksen mukaan yksittäisen työntekijän oikeutta saada palkkatietoa pitää parantaa.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.