Tekoäly nopeuttaa tulevaisuudessa työn löytämistä

12.6.2018

Tulevaisuudessa tekoäly voi helpottaa kohtaanto-ongelmaa. Työmarkkinatori-kokonaisuuteen etsitään parhaillaan tekoälytoteutusta, jonka avulla työnhakija löytäisi töitä nopeammin ja tunnistaisi omaa osaamistaan ja sen puutteita paremmin.

Työelämän palvelut yhdelle luukulle tuova Työmarkkinatori.fi-palvelu hakee haastekilpailun kautta käyttäjää palvelevaa tekoälyratkaisua.

– Tekoäly voi auttaa siinä, että ihminen löytää Työmarkkinatorin kautta uuden työn nopeammin ja helpommin, työministeri Jari Lindström sanoo.

Tekoäly antaa mahdollisuuksia esimerkiksi siihen, että ihmiset saavat Työmarkkinatorin kautta vinkin siitä, että oma osaaminen ja kiinnostus antaisivat pienellä lisäkoulutuksella mahdollisuuden työllistyä ammattiin, jossa on hyvät työllistymismahdollisuudet. Visiona on, että palvelu osaisi tulevaisuudessa varoittaa ihmistä jo siinä vaiheessa, kun alan työpaikkojen vähenemisuhka on tunnistettu.

– Tässä on kaikki mahdollisuudet onnistua pienentämään kohtaanto-ongelmaa merkittävästi. Muutoin on riskinä, että ongelma pahenee, sillä tulevaisuudessa työnkuvat tulevat muuttumaan ja uutta osaamista tarvitaan nopeasti, Lindström sanoo.

Työmarkkinatori on työ- ja elinkeinohallinnon ylläpitämä työnvälitysalusta. Kokonaisuudesta on tällä hetkellä toiminnassa ensimmäinen osa, Hakupalvelun betaversio. Palvelun ydinosat ovat käytössä vuoden 2020 alusta.

Insinööriliiton jäsensivujen Työpaikkatorilla on tarjolla insinööreille ja tekniikan ammattilaisille suunnattuja avoimia työpaikkoja. Työpaikkatori on jäsensivuilla ja vaatii kirjautumisen.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

S-ryhmä kokeilee anonyymia rekrytointia

20.8.2018 S-ryhmä hakee työntekijöitä nimettömästi, jotta työntekijää ei voi valita esimerkiksi sukupuolen perusteella. Kauppaketju on mukana laajassa työnantajien Työ ei syrji -kampanjassa. Kampanjassa on mukana 17 yritystä ja yhteisöä eri toimialoilta. Mukana on suuria insinöörien työllistäjiä, kuten Nokia. Kampanjan on käynnistänyt Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Liiton selvityksen mukaan kymmenen prosenttia suomalaisista on kokenut ikäsyrjintää työtä hakiessaan viimeisen kahden vuoden aikana.

Akava edellyttää koulutusta työllisyysasteen nostamiseksi

16.8.2018 Akava tavoittelee maahan 75 prosentin työllisyysastetta. Sen saavuttaminen vaatii uusia toimenpiteitä ja parempia palveluja sekä työttömille että työssä oleville. Työttömyyden ehkäisemiseksi tulee keskusjärjestön mukaan tarjota työllisille mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen eli oman osaamisen täydentämiseen ja kouluttautumiseen uudelleen. Työllisyyden lisäämiseksi järjestö haluaa, että väestön koulutustaso paranee. Perusasteen varassa oleville työikäisille tulee tarjota koulutusta, ja mahdollisimman monen tulee suorittaa toisen asteen tutkinto.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa

15.8.2018 Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan maalis-toukokuussa 5,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 3,2 prosenttia ja vientiliikevaihto 7,7 prosenttia vuodentakaisesta. Liikevaihto kasvoi kaikilla teollisuuden alatoimialoilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Kasvu oli voimakkainta metalliteollisuudessa, 7,2 prosenttia, kemianteollisuudessa 6,8 prosenttia, ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 6,4 prosenttia. Liikevaihto kasvoi vähiten eli 1,8 prosenttia elintarviketeollisuudessa sekä tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

3/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.