Rekrytointifirma voi laajentaa botin käyttöä

2.11.2018

HOK-Elanto ja Staffpoint ottivat eilen käyttöön työnhakijoita haastattelevan Rekrybotin. Rekrytointifirma uskoo, että botilla on mahdollisuuksia myös insinöörialoilla.

Chattipohjainen robotti haastattelee työnhakijoita, jotka haluavat töihin HOK-Elannon ravintoloihin. Rekrybotti toimii Facebookissa.

Robotti hoitaa työhaastattelun ensivaiheen. Botti kysyy, millaista työtä hakija etsii. Hakija valitsee kokoaikaisen tai osa-aikaisen työsuhteen ja sopivan ammattinimikkeen. Vaihtoehtoja voi valita useita. Botti selvittää myös, minkä verran hakijalla on alalta kokemusta.

Viimeiseksi botti pyytää yhteystietoja, jotka saa välittää rekrytoinnit tekevään Staffpointiin. Rekrytointifrma ottaa kandidaatteihin yhteyttä vuorokauden kuluessa.

Robotin ovat kehittäneet HOK-Elanto ja Accenture. Vastaavan robotin käyttöä on mahdollista laajentaa myöhemmin muille aloille.

– Tämähän sopisi erinomaisesti vaikkapa insinöörialoille, sanoo Staffpointin toimitusjohtaja Anu Ahokas.

Insinöörialalla botteja on kokeiltu jo aiemmin.

Klo 16:45 korjattu: Botin käytön laajentamisesta ei ole ollut puhetta, mutta se on mahdollista. Kehittäjinä eivät ole olleet HOK-Elanto ja Staffpoint vaan HOK-Elanto ja Accenture.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia

13.11.2018 Koko talouden palkkasumma oli Tilastokeskuksen mukaan heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten heinä-syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,2 prosenttia. Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa kaikilla päätoimialoilla. Enimmillään palkkasumma kasvoi rakentamisessa 6,3 prosenttia ja muissa palveluissa 6,1 prosenttia. Teollisuudessa palkkasumma kasvoi 3,6 prosenttia.

Työllisyys kasvoi 25 000:lla viime vuonna

12.11.2018 Työllisyyden kasvu kiihtyi Suomessa voimakkaasti viime vuoden loppupuolelta lähtien. Vuositasolla työllisyys kasvoi 25 000 henkilöllä edellisvuoden tasoon verrattuna. Vuonna 2016 vastaava kasvu oli 11 000 henkilöä. Vuoden 2017 nettotyöllisyyden muutos sisältää huomattavan bruttorekrytointimäärän, josta suurin osa on poistuman tai vaihtuvuuden korvausrekrytointia. Vuoden aikana toimipaikkoihin haettiin 640 000 henkilöä, joista 75 prosenttia oli määräaikaisia. Ulkomailta palkattuja haetuista oli viisi prosenttia, muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä yhdeksän prosenttia.

Teollisuustuotanto kasvoi syyskuussa

9.11.2018 Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 0,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli syyskuussa 2,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Teollisuustuotannon työpäiväkorjattu vuosimuutos on kasvanut yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2016 eli kahden ja puolen vuoden ajan. Tammi-syyskuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 3,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.