Opiskelija-aktiivit hioivat myyntitaitojaan

22.8.2017

Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistysten toimijat kokoontuivat viime viikonloppuna Jyväskylään Palvelujen Markkinointi -koulutukseen. Markkinoinnin lisäksi viikonloppuna käsiteltiin liiton ajankohtaisia asioita sekä tulevan syksyn aikatauluja, tavoitteita ja tapahtumia.

Insinööriliiton ajankohtaisia asioista kävivät kertomassa puheenjohtaja Samu Salo sekä koulutus- ja tutkimusyksikön johtaja Hannu Saarikangas. Keskustelua käytiin muun muassa syksyn neuvottelukierroksesta, korkeakoulukentän muutoksista sekä insinöörien työllisyystilanteesta.

Lauantaina paikalle saatiin myyntivalmentaja Juhana Helmenkalastaja. Perinteisen koulutuksen sijaan Helmenkalastaja kannusti osallistujia mukaan keskusteluun. Päivä sujuikin aktiivisesti osallistuen ja rennoissa tunnelmissa.

Valmennus antoi eväitä myyntitilanteeseen valmistautumiseen ja ryhtymiseen sekä sen läpivientiin ja lopettamiseen. Myyntitapahtumaa käsiteltiin seitsemän askeleen kautta. Helmenkalastajan innostava tyyli takoi hyvää asennetta varmasti jokaiseen osallistujaan. Kouluttaja teki vaikutuksen myös hyvin tehdyllä taustatyöllä ja päivän aikana tuli kerrattua liiton jäsenpalvelut ja -edut. 

– Koulutuksesta on hyötyä etenkin syksyn jäsenhankinnassa, mutta varmasti myös tulevaisuudessa työelämässäkin, Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden yhteyshenkilö Noora Kettunen kertoi.

Myös Kuopion Insinööriopiskelijoiden tapahtuma- ja kulttuurivastaava Niilo Niemi piti myyntivalmennusta yleispätevänä.

– Samoja asioita voi hyödyntää kaikessa myynnissä, kunhan tuntee myytävän tuotteen. Helmenkalastaja oli tosi mahtava. Muutenkin viikonloppu oli onnistunut, pääsin ensimmäistä kertaa näkemään kaikkien paikallisyhdistysten edustajia ja verkostoitumaan, Niemi kiitteli.

Sunnuntaina osallistujat pääsivät pienryhmissä harjoittelemaan neuvottelutaitoja ja kilpailemaan leikkimielisissä PalMa-olympialaisissa. Lajeina oli esimerkiksi paperilennokkien lennätys, hula-vanteen pyöritys ja palapelin kokoaminen silmät sidottuna.

– Viikonloppu sujui kokonaisuudessaan hyvin. Porukka on ollut innokkaasti mukana kaikessa ja kiinnostuneita asioista. On ollut mukava nähdä, että taas lähdetään syksyyn innolla koko porukan voimin, Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtaja Miihkali Härkönen kuvaili viikonloppua mielissään.

Teksti: Emma Ruotsalainen
Kuvat: Heidi Ristell, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 14.12.2017

Suomessa kehitetty lohkoketjusovellus seuraa tavaraliikennettä Muugan satamassa Virossa. Sovellus tuo ajantasaista tietoa konttien liikkeestä ja tehostaa kuljetuksia.

Artikkelit 8.12.2017

Monipuolisessa seminaarissa pohdittiin ylempien toimihenkilöiden työelämää eri näkökulmista. Alustajina oli muun muassa tutkijoita, virkamiehiä ja yritysten edustajia.

Artikkelit 5.12.2017

Pelialalle syntyi uusi edunvalvoja, kun patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi tänään Peliala ry:n yhdistysrekisteriin.

Insinööri–näköislehti Arkisto