Nuoret arvostavat eniten kiinnostavaa työtä

4.5.2018

Korkeakoulutetut 18–35-vuotiaat pitävät tärkeimpänä asiana kiinnostavia työtehtäviä ja ovat valmiita muutoksiin työelämässä, ilmenee Akava Worksin selvityksestä.

Merkityksellisimpinä asioina nuoret pitävät kiinnostavan työn jälkeen läheisiä ystäviä, hyvää fyysistä kuntoa ja toisille ihmisille avuksi olemista.

Elämän ennakoitavuus korostuu seuraavaksi tärkeimmissä tekijöissä, jotka ovat pysyvä työsuhde ja pysyvä parisuhde.

Vakiintuneisuuden arvostamisesta huolimatta nuoret ovat työssä joustavia ja valmiimpia muutoksiin kuin yli 35-vuotiaat korkeakoulutetut. Nuoret uskovat vaihtavansa työpaikkaa useita kertoja, ja jopa asuinkunnasta ollaan valmiita muuttamaan pois työn saamiseksi. Lähes puolet on valmiita opiskelemaan uuden tutkinnon.

Huolenaiheina nuorilla ovat työelämässä jaksaminen ja ylipäänsä työllistyminen. Siitä huolimatta yli puolet uskoo olevansa kymmenen vuoden päästä vakituisessa kokoaikatyössä.

Selvitys toteutettiin 18–35-vuotiaiden korkeakoulusta valmistuneiden tai korkeakoulussa opiskelevien suomalaisten parissa sähköisenä kyselynä vuoden alussa. Samoihin teemoihin haettiin vertailutietoa 36–65-vuotiaiden joukosta. Yhteensä vastaajia oli reilut 1 600.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Insinööriliitto harkitsee järjestöllisiä toimia

24.9.2018 Insinööriliitto harkitsee järjestöllisiä toimia vastustaakseen hallituksen aikeita heikentää irtisanomissuojaa pienissä, alle 20 hengen yrityksissä. Liitto kutsui työmarkkinavaltuuskuntansa koolle käsittelemään tilannetta ja antoi puheenjohtajalle valtuudet toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Akavalaisen Insinööriliiton mielestä maan hallituksen hanke on huonosti harkittu, sen työllisyysvaikutukset kyseenalaiset ja yritys heikentää irtisanomissuojaa herättää turhaa levottomuutta ja epäsopua työmarkkinoilla.

Ulkoilu työaikana parantaa työhyvinvointia

24.9.2018 Luonnossa liikkuminen edistää työhyvinvointia, todetaan Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella tehdyssä tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka luontoympäristö elvyttää terveyttä ja vaikuttaa työvointiin. Tutkimuksessa havaittiin, että lähes päivittäin luonnossa ulkoilevat työntekijät kokevat itsensä tarmokkaammiksi ja omistautuneemmiksi työssään kuin muut.

Ammattikorkeakouluille 5 miljoonaa tki-toimintaan

21.9.2018 Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt ammattikorkeakouluille viiden miljoonan euron valtionavustukset tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Avustus on kuitenkin pieni verrattuna leikkauksiin. Avustusta myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Hallitus päätti budjettiriihessä varata myös vuodelle 2019 vastaavaan rahoituksen.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

4/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 42.