Miekat kalahtelivat turnajaisbrunssilla

21.8.2017

Keskiaikamarkkinat toivat lisäväriä Insinööriliiton Kesäkaravaanin brunssille lauantaina Hämeenlinnassa.

Kaksi karjuvaa sotajoukkoa rynnistää toisiaan kohti pitkänä rivinä. Miekat iskeytyvät kilpiin ja haarniskoihin, ja pian miestä kaatuu tantereelle. Huudosta ei saa selvää, mutta vieressä oleva juontaja selostaa.

– Vaatteista tai kilven vaakunasta ei välttämättä tunnistanut, oliko toinen oma vai vihollinen. Siksi huudettiin kotipuolen nimeä, ja jos toinen huusi muuta, sitä lyötiin miekalla.

Päivän ensimmäinen miekkailunäytös ennätetään pitää ennen iltapäivän saderintamaa. Se on hyvä.

– Sotiminen keskeytettiin aina sateen ajaksi. Jos varusteet kastuivat, ne painoivat niin paljon, ettei kukaan jaksanut taistella.

Sade ei haittaa

Keskiaikaan liittyvät näytökset sävyttävät Insinööriliiton Kesäkaravaanin ja Hämeenlinnan Insinöörien turnajaisbrunssia. Liitto tarjoaa noin 230 saapuneelle jäsenelle sisäänpääsyn markkinoille ja ruokalipukkeen.

– Toivottavasti nähdään paljon miekkoja, sanoo tuotantotalouden insinööri Kaija Koskinen ja viittaa kahteen lapseensa.

Viisihenkinen Lehtosen perhe on tullut paikalle Turusta asti. Parinsadan kilometrin ajon jälkeen ykkösnumero on selvä.

– Ensin mennään syömään, sanoo it-alan insinööri Johanna Lehtonen.

Insinööriliiton tarjoamat lounassetelit kelpaavat ravintolassa, josta saa muun muassa härkää ja ohraa ruisleivän päällä. Sateelta antavat suojaa suippolakkiset teltat.

– Keskiaika kiehtoo, joten ei haittaa, vaikka vähän tihuttaa, sanoo nelilapsisen perheensä kanssa paikalle tullut Pasi Pörhölä.

Nuoriin pitää panostaa

Insinööriliiton työntekijät tervehtivät jäseniä teltalla ja opastavat alueen ohjelmasta. Sanoja vaihdetaan yhtä lailla liiton toiminnasta.

– Insinööriliitto on tehnyt paljon hyvää, esimerkiksi tukenut minua työttömyyden aikana ja järjestänyt monia hyviä tilaisuuksia, kiittää tietoliikennetekniikan insinööri Matti Roiha.

Roiha jää tänä vuonna eläkkeelle eikä toivo itselleen liitolta erityisiä palveluksia.

– Liiton tulee keskittyä nyt siihen, että nuorille saadaan töitä, hän pohtii.

Teksti ja kuvat: Janne Luotola, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 5.12.2018

Ohjelmistoinsinööri tekee töitä palkansaajana, kehittää vapaa-ajalla yrityksensä palvelua ja yrittää omistaa aikaa myös perheelleen.

Artikkelit 3.12.2018

Tietotyö muuttuu yhä verkostomaisemmaksi ja ylittää organisaatiorajoja. Ulkopuolisen asiantuntijan aikaa saa ostettua nappia painamalla.

Artikkelit 26.11.2018

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan osuus bruttokansantuotteesta kääntyi viime vuonna kasvuun viiden vuoden laskun jälkeen. Kärkimaista Suomi on kuitenkin kaukana.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.