Microsoft pidensi isien palkallista vapaata

10.1.2018

Ohjelmistoyhtiö Microsoft laajentaa perhevapaitaan. Insinööriliiton asiamies Minna Anttonen pitää muutosta hyvänä.

Microsoft tarjoaa työntekijöilleen laajennetun perhevapaan sekä uuden edun, läheisen hoitovapaan. Työntekijöille maksetaan isyysvapaalla täyttää palkkaa nykyisen kuuden päivän sijaan kuudelta viikolta. Etuus koskee myös adoptiolasten vanhempia, sekä isiä että äitejä.

Neljän viikon läheisen hoitovapaa mahdollistaa neljän viikon palkallisen vapaan, kun sairas läheinen vaatii hoitoa. Hoitovapaa koskee laajasti perheen eri jäseniä, kuten työntekijän omia vanhempia, lapsia, lapsenlapsia, avio- tai avopuolisoa ja tämän lapsia sekä appi- ja kasvattivanhempia silloin, kun heidän sairautensa esimerkiksi vaatii sairaalahoitoa tai aiheuttaa tilapäistä kyvyttömyyttä normaaliin toimintaan.

Anttonen pitää etuja poikkeuksellisina. Hän muistaa kuulleensa parhaimmillaan kahden tai kolmen viikon palkallisista isyysvapaista. Tietoalan työehtosopimus vaatii vähintään kuuden päivän palkallista isyysvapaata.

– Tämä on hieno asia ja edistää varmasti perhevapaiden tasapuolisempaa jakamista perheessä, Anttonen uskoo.

It-alalla työskentelevät isät pitävät Anttosen mukaan enemmän hoitovapaata ja jäävät kotiin hoitamaan sairasta lasta useammin kuin muilla aloilla.

– Tähän ehkä vaikuttaa se, että it-töitä voi usein tehdä etänä.

Uudistunut isyysvapaa ja uusi läheisen hoitovapaa tulevat voimaan Suomessa välittömästi ja muissa Microsoftin toimintamaissa viimeistään tammikuun aikana.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

CGI hakee satoja työntekijöitä

18.1.2018 It-palveluyhtiö CGI:n tavoitteena on työllistää eri puolilla Suomea tuhat uutta nuorta osaajaa vuoteen 2020 mennessä. Viisikymmentä paikkaa on tarkoitus täyttää Future Talent -ohjelmassa Helsingissä 26. tammikuuta. Tuhannen rekrytoinnin tavoite alkoi vuosi sitten. Tähän mennessä yhtiö on palkannut 250 henkeä. CGI rekrytoi nuoria osaajia sekä vakituisiin tehtäviin että palkalliseen harjoitteluun, joka kestää 4–6 kuukautta. Viime vuonna harjoittelijoista kaksi kolmesta rekrytoitiin vakituiseen tehtävään harjoittelujakson päätteeksi.

Te-toimistojen henkilöstö kritisoi aktiivimallia

17.1.2018 Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto THHL vaatii työttömiä kurittavan aktiivimallin muuttamista. Henkilöstö pitää vuoden alussa voimaan tullutta mallia kohtuuttomana osalle työttömistä. Aktiivimallin toteuttamiseen vaadittavat te-toimistojen toimenpidevelvoitteet ovat henkilöstön mielestä kohtuuttomia, koska resurssit ovat liian vähäiset. Ilman lisärahoitusta ei voida huolehtia siitä, että kaikki työttömät saadaan aktiivitoimien piiriin.

Työsuojelu vaatii parantamista

16.1.2018 Suomessa työsuojelun tila on vasta hyvällä perustasolla, ja muuttuva työ vaatii koko ajan kehittämistä. Työsuojelun tilaa selvitettiin marraskuussa Työsuojelupaneelissa. Työsuojelun vaikuttavuudesta vastaajat antoivat keskimäärin kouluarvosanan 7,6. Muuttuva työ edellyttää työsuojelun jatkuvaa uudistamista ja kehittämistä, mutta tähän ei tunnu löytyvän työpaikoilla aikaa.

Insinööri–näköislehti Arkisto