Mausteiset maut lämmittivät Kitarabrunssia

31.8.2015

Kesäkaravaanin tämän kesän viimeinen pysähdys oli elokuun viimeisenä lauantaina Oulussa. Edellisenä iltana ilmakitaran mestaruudesta kisattiin koleassa ja sateisessa kaupungissa. Aamu avautui poutaisena, joten mestaruuskisojen jatkoja saatiin nauttia lämpenevässä säässä.

Syksyn tuntua oli jo ilmassa, samoin ihmisten puheissa. Kesäkuulumisten lisäksi keskustelun aiheina olivat maan uudehkon hallituksen tulevat säästöt ja niiden vaikutukset palkansaajiin. Moni pohti, mitä seurauksia on kaatuneella yhteiskuntasopimuksella.

Kaukaisimmat brunssivieraat olivat Sveitsistä. Beat Stucki työskenteli aikoinaan Oulussa, ja liittyi silloin Oulun Insinööreihin. Vaikka hän on palanut kotimaahansa suomalaisen vaimonsa kanssa, pohjoisen mökki tuo heidät lomalla Suomeen. Jäsenyys on säilynyt.

Brunssi oli ensimmäinen Insinööriliitto-yhteisön järjestämä tilaisuus, jossa pariskunta on käynyt. Tuttuja löytyi sieltäkin.

Hyvä fiilis pohjoisessa

Oululaisten lisäksi paikalla oli jäseniä muualta esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista. Etenkin tietoalan jäsenet olivat edustettuina. Raahen kaupungilla työskentelevä Teemu Porko sanoi, että omaa porukkaa on mukava nähdä.

– Nyt oli sopiva väli kesäkauden päätökselle, hän perusteli matkaa Ouluun.

Porkon seurana oli työkaveri Seppo Sorvari; miehet arvelivat, että ainakin Raahessa liittyy uusia jäseniä, kun kaupunki palkkaa lisää väkeä tietohallintoon.

Porko käy ahkerasti liiton järjestämissä koulutuksissa. Lokakuussa on vuorossa kuntasektorin jäsenkoulutus, johon hän osallistuu kolmatta kertaa.

Brunssin tarjoiluna Oulussa oli intialainen ruoka, joka sai runsaasti kiitosta mukana olleilta. Ruoka oli maukasta ja sopivan mausteista. Vahvempia mausteita kaipaavat lisäsivät annokseensa tulista chilikastiketta, joka oli polttaa ensikertalaisten kielet.

Kesäkaravaani pysähtyi ensi kerran pohjoisessa. Brunssin osallistujat kiittelivät liittoyhteisöä, että myös pohjoisen puolen väkeä muistetaan karavaanitapahtumalla.

Brunsseilla ympäri maata oli mukana arpajaismalja, johon liiton jäsenet saattoivat jättää arpakuponkinsa. Kaikkien arvan täyttäneiden kesken arvotaan syyskuussa kolmen sadan euron lahjakorttia.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 19.7.2018

Yksi Suomen kalleimmista rakennushankkeista poikkeaa monella tavalla perinteisistä työmaista.

Artikkelit 28.6.2018

Nykyisten ELY-keskusten ja TE-toimistojen toimintojen järjestämisvastuu siirtyy maakunnille.

Artikkelit 25.6.2018

Sosiokratia eli itseohjautuva hallinto tekee hierarkiasta matalan. Työntekijät päättävät yhdessä yrityksen asioista.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

3/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.