Maailma tuli kylään

30.5.2017

Insinööriliitto oli yksi lähes 400 näytteilleasettajasta viikonloppuna järjestetyssä Maailma kylässä -festivaaleilla. Helsingin Kaisaniemen ja Rautatientorin ympäristön täytti kahden kesäisen päivän aikana noin 78 000 ihmistä. He tulivat nauttimaan musiikista, taiteesta, keskusteluista ja eksoottisista ruoista ja mauista ympäri maailman.

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK oli kutsunut eri ammattiliittoja yhteiseen telttaan. Insinööriliiton pisteellä oli mahdollisuus herätellä sisäistä insinööriään erilaisten pulmapelien avulla. Pelit houkuttivat väkeä erittäin paljon. Pöydän ympäristö täyttyi innokkaista ratkojista, joista osa vietti tehtävien parissa jopa yli tunnin.

Helsingissä asuva tuotantotalouden insinööri kävi ratkomassa tehtäviä molempien päivien aikana ja se kannatti: hän sai kaikki pulmapelit ratkottua. Tähän suoritukseen ei kukaan muu pystynyt.

– Lähdin Maailma kylässä -tapahtumaan, koska se on kiva kesätapahtuma. Pulmapeleissä kiehtoo se, että ne näyttävät mahdottomilta. Pitää vain luottaa siihen, että joku on ne tehnyt ja ne ovat mahdollista ratkaista, mies kertoi.

Insinööriksi Namibiaan

SASK oli järjestänyt yhteiseen telttaan onnenpyörän, jota pyöräyttämällä sai itselle uuden ammatin uudessa maassa. Jokainen liitto oli valinnut onnenpyörää varten yhden alan ja maan, jota se esitteli omalla pisteellä.

Insinööriliiton teema oli insinööri Namibiassa, jonka idea tuli SASKin organisoimasta yhteistyöhankkeesta Namibian, Filippiinien ja Suomen välillä.

Hankkeen tarkoitus on toimia tiedonvälittäjänä maiden metalli- ja teollisuusaloilla, saada maiden järjestäytymisaste nousemaan sekä luoda samalla vankka pohja ammattiyhdistystoiminnalle.

Helsingin Insinöörien hallituksen jäsen Tuomas Hara oli mukana Namibian matkalla viime syksynä; liiton pisteellä oli esillä matkasta ja Namibian tilanteesta kertova kuvakirja, joka keräsi paljon myönteistä palautetta.

Teksti ja kuvat: Milla Pennanen, jäsenhankintakoordinaattori, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 15.5.2018

Ikääntyneet pystyvät asumaan kotonaan entistä kauemmin, kun julkiset ja yksityiset hoitopalvelut saadaan uudelle teknologia-alustalle.

Artikkelit 4.5.2018

Rakennusten seinät ja jopa ikkunat voivat tuottaa tulevaisuudessa sähköä, kun niiden pintaan tulostetaan läpikuultavia aurinkokennoja.

Artikkelit 24.4.2018

Sairauksien hoito kehittyy entistä yksilöllisemmäksi, kun biopankkien keräämät näytteet lisäävät tietoa lääketieteessä.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

2/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 23.