Luottamustunti parantaa työpaikan henkeä

5.11.2018

Työntekijät ja työnantajat kärsivät keskinäisen luottamuksen puutteesta. Uusi työpaikoille tarkoitettu työkalu parantaa ilmapiiriä.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Työturvallisuuskeskus ovat käynnistäneet Luottamustunti-kampanjan, joka tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden kehittää luottamusta työtiimien sisällä.

Luottamustunti on ohjattu tunnin mittainen ryhmäkeskustelu, jonka aikana työtiimi voi käsitellä verkkotyökalun avulla käytäntöjä luottamuksen lisäämiseksi.

Tunnin lopuksi tiimin jäsenet kirjaavat työkirjaan keskustelun pohjalta luottamuslupaukset, joiden avulla yhteisiä tavoitteita toteutetaan.

Verkkotyökalu on suunnattu etenkin luottamushenkilöille tai esimiehille, jotka voivat ottaa käyttöönsä sen työpaikalla. Keskustelun vetäjälle on tehty omat ohjeet. Materiaali sopii etenkin pk-yrityksiin, joissa resursseja on vähän ja joissa asioita on käsiteltävä tehokkaasti.

Työmarkkinajärjestöt ovat olleet Luottamustunnin kehittämisessä mukana.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia

13.11.2018 Koko talouden palkkasumma oli Tilastokeskuksen mukaan heinä-syyskuussa 4,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten heinä-syyskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,2 prosenttia. Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa kaikilla päätoimialoilla. Enimmillään palkkasumma kasvoi rakentamisessa 6,3 prosenttia ja muissa palveluissa 6,1 prosenttia. Teollisuudessa palkkasumma kasvoi 3,6 prosenttia.

Työllisyys kasvoi 25 000:lla viime vuonna

12.11.2018 Työllisyyden kasvu kiihtyi Suomessa voimakkaasti viime vuoden loppupuolelta lähtien. Vuositasolla työllisyys kasvoi 25 000 henkilöllä edellisvuoden tasoon verrattuna. Vuonna 2016 vastaava kasvu oli 11 000 henkilöä. Vuoden 2017 nettotyöllisyyden muutos sisältää huomattavan bruttorekrytointimäärän, josta suurin osa on poistuman tai vaihtuvuuden korvausrekrytointia. Vuoden aikana toimipaikkoihin haettiin 640 000 henkilöä, joista 75 prosenttia oli määräaikaisia. Ulkomailta palkattuja haetuista oli viisi prosenttia, muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä yhdeksän prosenttia.

Teollisuustuotanto kasvoi syyskuussa

9.11.2018 Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 0,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli syyskuussa 2,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Teollisuustuotannon työpäiväkorjattu vuosimuutos on kasvanut yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2016 eli kahden ja puolen vuoden ajan. Tammi-syyskuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 3,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.