LinkedIn-koulutus kiinnosti oululaisia insinöörejä

11.2.2013

– Kun olette löydettävissä, joku voi tarjota teille töitä, sosiaalisen median asiantuntija ja sarjayrittäjä Tom Laine painottaa.

Oulun Insinöörien järjestämään LinkedIn-koulutukseen Hotelli Cumuluksen kokoustiloihin kerääntyi lähemmäs 30 kuulijaa. Laineen kolmetuntinen perehdytys erilaisiin sosiaalisen median välineisiin ja erityisesti LinkeIn-sovellukseen tarjosi kuulijoille erittäin monipuoliset eväät työnhakuun ja oman uransa kehittämiseen.

Kouluttaja itse on ollut sosiaalisen median käyttäjä ja ”LinkedIn-uskovainen” jo vuodesta 2004 lähtien. Hän on testannut monia sosiaalisen median applikaatioita ja -sivustoja. Keräämänsä kokemuksen ansiosta Laineella on selkeä käsitys siitä, mistä sosiaalisen median sovelluksista voisi olla oikeasti hyötyä työnhaussa ja profiloitumisessa sekä  ennen kaikkea siitä, mitkä niistä oikeasti toimivat.

Facebook, Twitter ja Google+ ainakin ovat LinkedIn:n lisäksi niitä, joita kannattaa harkita tosissaan. Miksi?

– Miksi rekrytoija maksaisi työpaikkailmoittelusta, jos hänellä on kätensä ulottuvilla 440 000 suomalaisen CV-tietokanta LinkedIn:ssä?, Laine kysyy.

75-85 prosenttia avoimista työpaikoista ei ole näkyvillä missään perinteisissä työnhakukanavissa kuten monster.fi, mol.fi ja lehti-ilmottelut. Tämän vuoksi on tärkeää olla löydettävissä ja pystyä vakuuttamaan profiilillaan.

Koulutuksessa saatiin konkreettisia vinkkejä siitä, mitä profiilissa kannattaa tuoda esille ja mitä ei. Tilaisuuden päätteeksi yleisö lähti omille teilleen päivittämään profiilejaan sormenpäät syyhyten.

Lisätietoa: http://www.linkedin.com/in/tomlaine ja Tom Laineen blogi http://socialmediocracy.com

 

Teksti: Riitta Rusila
Kuvat: Satu Huczkowski

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 5.11.2018

Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumilla ja tempauksilla halutaan rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä.

Artikkelit 5.11.2018

Puolustusvoimien uusiin sota-aluksiin tarvitaan ominaisuuksia, joiden rakentamiseen ei ole tietotaitoa muualla maailmassa.

Artikkelit 2.11.2018

Maan hallitus esittää yrityksille mahdollisuutta, jota kansalaisjärjestö pitää verotuksen porsaanreikänä.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.