Kolmen alan kiertue Kuopiossa

20.9.2017

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n kolmen sopimusalan – teknologiateollisuus, suunnittelu- ja konsulttiala ja tietotekniikan palveluala – yhteinen kenttäkierros on päässyt hyvään vauhtiin. Tiistaina kiertue saapui Kuopioon.

Lounastilaisuus veti salin täyteen työehdoistaan kiinnostuneita jäseniä. Teknologiateollisuuden sopimusala-asiamies Anu Kaniin kertoi kaikkien kolmen sopimusalan neuvottelujen olevan täydessä käynnissä ja sopimusosapuolten tapaavan toisiaan tiiviisti. Myös eri henkilöstöryhmiä edustavat, Teknologiateollisuuden kanssa neuvottelevat liitot ovat pitäneet yhteyttä.

Kysymykseen neuvottelukierroksen tärkeimmistä tavoitteista tuli salista vastaus lähes yhdestä suusta: palkankorotusta olisi vihdoinkin mukava saada. Varsinkin kun yrityksillä näyttää kaikkien tutkimusten ja ennusteiden valossa menevän pitkästä aikaa paremmin. Ostovoimaa tukevat yleiskorotukset ovatkin YTN:n tärkeimpiä tavoitteita käytävällä neuvottelukierroksella.

Kierrokselle kiitosta

Tilaisuuteen osallistunut Honeywellin ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Markku Kuisma kertoi tunnelman työpaikalla olevan rauhallinen.

– Työtilanne on kohtalaisen hyvä. Työehtosopimusneuvotteluista käydään satunnaisia kahvipöytäkeskusteluja, Kuisma totesi.

YTN:n kiertämistä kentällä Kuisma piti hyvänä asiana. Tilaisuuksissa muutkin kuin luottamusmiehet pääsevät kuulemaan oman sopimusalan tilanteesta suoraan liittojen asiamiehiltä.

– Mukava nähdä näin paljon porukkaa tilaisuudessa. Työehdot ja syksyn neuvottelutilanne selvästi kiinnostavat, hän sanoi.

Myös vireillä oleva työaikalain uudistus herätti keskustelua. Kaniin kertoi lain valmistelun venyvän yli tämän syksyisten työehtosopimusneuvottelujen. YTN:n tekee töitä sen eteen, että ylempien toimihenkilöiden työtehtäviä ei rajata lain soveltamisalan ulkopuolelle. Kuopiossa osallistujat pitivät äärimmäisen tärkeänä, että asiantuntijatyö säilyy työaikasuojelun piirissä.

Teksti ja kuvat: Marjo Nykänen, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 14.12.2017

Suomessa kehitetty lohkoketjusovellus seuraa tavaraliikennettä Muugan satamassa Virossa. Sovellus tuo ajantasaista tietoa konttien liikkeestä ja tehostaa kuljetuksia.

Artikkelit 8.12.2017

Monipuolisessa seminaarissa pohdittiin ylempien toimihenkilöiden työelämää eri näkökulmista. Alustajina oli muun muassa tutkijoita, virkamiehiä ja yritysten edustajia.

Artikkelit 5.12.2017

Pelialalle syntyi uusi edunvalvoja, kun patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi tänään Peliala ry:n yhdistysrekisteriin.

Insinööri–näköislehti Arkisto