Kasvupalvelujen monipuolistaminen lähti lausunnoille

6.3.2018

Työllisyyspalveluita tarvitseville korkeakoulutetuille on tulossa entistä enemmän vaihtoehtoja. Asiaan liittyvä lakiesitys annettiin eilen lausuntokierrokselle.

Esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden väliaikaista järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä on tarkoitettu tuomaan yksityisiä työvoima- ja yrityspalveluita työnhakijoiden avuksi työ- ja elinkeinoviranomaisten rinnalle.

– Korkeakoulutettujen kannalta on hyvä, että vaihtoehtoja työllisyyspalvelujen palveluntuottamiseen tulee, kiittää Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa.

Muutos liittyy kasvupalvelu-uudistukseen ja sitä laajempaan maakuntauudistukseen, jossa kuntien ja valtion välille syntyy kolmas hallinnon taso. Maakunnat vastaavat tulevaisuudessa työnhakijoiden haastatteluista, palvelutarpeesta ja työllistymissuunnitelmasta.

– Palveluiden keskittäminen suurempiin kokonaisuuksiin on välttämätöntä. Pelkästään sillä, että palveluja siirretään maakuntien vastuulle, ne eivät parane. Tarvitaan myös laadullista kehittämistä, Oksa huomauttaa.

Ammattiliittojen urapalveluiden rooli kasvaa tulevaisuudessa, ja jäsenille tarjottu palvelu laajenee, Oksa arvioi.

– Insinööriliitto tarjoaa jo nyt sekä työnvälitystä että laajoja urapalveluita, mutta tulevaisuudessa nämä voivat olla entistä suurempi osa palveluitamme.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

Insinöörikoulutuksella pitää olla omanlaisensa rahoitusmalli

18.6.2018 Insinöörikoulutuksen kehittämisyhdistys INSKEn mielestä ammattikorkeakoulujen uuden rahoitusmallin on huomioitava insinöörikoulutuksen erityispiirteet. Samalla on luotava aito kannuste ammattikorkeakouluille järjestää jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia. Opetus- ja kulttuuriministeriössä on käynnissä ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin uudistaminen osana korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vision 2030 toimeenpanoa. Esitys uudeksi rahoitusmalliksi valmistunee tulevan syksyn aikana.

Aktiivimallin kakkosversio motivoi pakolla

15.6.2018 Maan hallituksen esittämä aktiivimallin kakkosversio tekee työnhakemisesta pakollista. Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa ihmettelee hallituksen käsitystä työttömistä. – Voidaanko ihmisiä todella motivoida pakolla? Jos työttömälle on tarjolla työpaikkoja ja hän ei hae niihin, niin ongelma tuskin ratkeaa hakemaan pakottamalla, Oksa päivittelee.

Teollisuuden liikevaihto harppasi 5,8 prosenttia

15.6.2018 Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa 5,8 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 1,5 prosenttia ja vientiliikevaihto 8,8 prosenttia vuodentakaisesta. Liikevaihto kasvoi kaikilla teollisuuden alatoimialoilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Kasvu oli voimakkainta kemianteollisuudessa, 7,0 prosenttia, metalliteollisuudessa 6,8 prosenttia ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 6,3 prosenttia.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

3/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.