Joukon hyviä syitä liittyä liittoon

30.3.2016

Pelkkä työttömyyskassan jäsenyys on tänä päivänä uhkarohkeaa. Irtisanomis- ja lomautustilanteisiin kun usein liittyy ongelmia, joihin pelkän kassan jäsenet eivät saa mitään apua. Insinööriliiton jäsenenä saat työttömyysturvan lisäksi työsuhdeturvaa.

Tiedän kymmenen muutakin hyvää syytä liittyä Insinööriliittoon insinöörien ja tietoalan toimihenkilöiden joukkoon.

Mielestäni tärkein syy liittyä on se, että liitto tekee edunvalvontaa yhteisten ja omien tavoitteidemme puolesta.

Jäsenten, luottamushenkilöiden ja liiton henkilöstön yhteistyöllä parannamme jäsentemme työsuhteiden ehtoja ja palkkausta. Työehtosopimustoiminnalla rakennamme kaikille jäsenille parempaa työpäivää.

Elinkeinopolitiikalla liitto tukee työmarkkinaedunvalvontaa vaikuttamalla päättäjiin ja toimintaympäristöä sääteleviin lakeihin, asetuksiin ja määräyksiin. Päähuomio on erityisesti insinöörien ja it-alan ammattilaisten työllisyyden ennakoinnissa ja turvaamisessa.

Insinööriliiton asiakaspalvelusta saamme työsuhdeneuvontaa. Liiton asiamiehillä ja lakimiehillä on paras asiantuntemus teknologiateollisuuden, suunnittelualan, tietotekniikan palvelualan ja muiden insinöörialojen työehtosopimuksista.

Liiton kautta saat työelämän vakuutusturvan. Insinööriliiton oikeusturvavakuutus korvaa jäsenen asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja hänen toimiessaan virassaan, toimessaan tai ammatissaan. Luonnollisesti jäsenyyteemme kuuluvat myös vakuutukset vapaa-ajalle, kuten tapaturma- ja matkavakuutus.

Kun työpaikalla tapahtuu, on luottamusmies apunasi heti. Tai ainakin niin pian, kun saa asiat tietoonsa.

Voit kehittää osaamistasi ja kasvattaa tietojasi liiton kursseilla ja koulutuksissa. Liiton urapalveluiden avulla saat potkua työuralle ja palkkaneuvotteluihin.

Koulutuksen korkea laatu ja kansainvälisesti arvostettu osaaminen ovat Insinööriliiton koulutuspoliittisen vaikuttamisen kulmakiviä. Liitolle on tärkeää vaikuttaa myös koulutusmääriin ja koulutuksen sisältöön, jotta tietoalan ja insinöörityöpaikat ovat turvattuja tulevaisuudessakin.

Insinööriliitto ja sen jäsenyhdistykset järjestävät kivoja virkistystapahtumia, joissa voi laajentaa sosiaalista verkostoaan ja rentoutua saman alan ihmisten kanssa. Moniin tilaisuuksiin voi ottaa myös perheen mukaan. Lisäksi liitto tarjoaa muun muassa polttoaine-alennuksia, lomamökkejä ja muita konkreettisia etuja, joita kannattaa käyttää.

Taisi tulla jo reilu kymmenen syytä, mutta nostan esille vielä yhden: Insinööriliitossa työskentelee suomalaisten insinöörien ja it-ammattilaisten työn parhaat asiantuntijat. He tekevät kaikki töitä sinun etujesi hoitamiseksi, kun olet ammattiliiton jäsen.

Insinööri-Jouko

 

Insinööri-Joukolla on hanskassa edunvalvonta, työelämähelppari ja verkostoituminen. Poimi vinkit: www.ilry.fi/jouko

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 5.12.2018

Ohjelmistoinsinööri tekee töitä palkansaajana, kehittää vapaa-ajalla yrityksensä palvelua ja yrittää omistaa aikaa myös perheelleen.

Artikkelit 3.12.2018

Tietotyö muuttuu yhä verkostomaisemmaksi ja ylittää organisaatiorajoja. Ulkopuolisen asiantuntijan aikaa saa ostettua nappia painamalla.

Artikkelit 26.11.2018

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan osuus bruttokansantuotteesta kääntyi viime vuonna kasvuun viiden vuoden laskun jälkeen. Kärkimaista Suomi on kuitenkin kaukana.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

5/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 50.