Jäätelöauto sai suut hymyyn

1.9.2017

Insinööriliiton Pohjois-Suomen piirissä herkuttelu keskeytti monen tekniikan osaajan työpäivän, kun liitto kurvasi paikalle jäätelöautolla. Kahden päivän aikana jäätelöä nautiskeli yli 500 jäsentä Rovaniemellä ja Oulussa. Ilma suosi tapahtumia, sillä elokuun viimeisellä viikolla riitti lämpöä ja aurinkoa.

Jäätelöautolla oli pohjoisen kiertueella kymmenen pysäkkiä. Osalla paikoista, kuten Nokian Ruskon tuotekehitysyksikössä, tempaus synnytti jopa jonoja.

Rovaniemellä mukana oli liiton puheenjohtaja Samu Salo ja jäätelöä syötiin keskustelun lomassa muun muassa LapIT:llä ja Valtorilla.

Oulussa kiertue otti haltuun myös Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön Kotkantiellä. Jäätelön voimalla Insinööriopiskelijaliittoon saatiin kymmenkunta uutta jäsentä.

Jäätelöauton melodia tehoaa

– Ai, että mahtavaa! Minun piti lähteä pikkuisen aikaisemmin syömään, jotta ehdin nauttimaan jätskiä, Kaija Seitamäki kertoi.

Hän oli saanut sähköpostikutsun työpaikkansa lähelle osuneesta kiertueesta.

– Olen ollut liiton jäsenenä opiskeluajoista lähtien. Kiva, että Insinööriliitto kiertää näin työpaikkoja, Seitamäki totesi Technopoliksen pihalla.

Pian jätskiauto laittoi jälleen soimaan tutun tunnusmelodiansa.

– Ääni houkutti paikalle melkein koko Rambollin Oulun toimiston, totesi jäätelöä nauttinut Henna Hartikainen.

Jäseniä työmarkkinasyksystä ja liiton palveluista jututtivat Pohjois-Suomessa työskentelevät asiamiehet Mikko Sormunen ja Ilkka Rautio. Mukana olivat myös jäsenjärjestöt Lapin Insinöörit ja Oulun Insinöörit.

Kokemukset huurteisen herkun voimasta olivat niin hyviä, että jäätelöauto laitetaan liikkeelle varmasti myös ensi vuonna.

Teksti ja kuvat: Mikko Sormunen, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 12.6.2018

Äänekoski houkuttelee uusia yrityksiä Metsä Groupin biotuotetehtaan ympärille. Elokuussa toimintansa aloittanut biotuotetehdas tarjoaa ekosysteemin, josta myös muut hyötyvät.

Artikkelit 7.6.2018

Vuosilomalain kokonaisuudistus on tyssännyt aikapulaan. Työmarkkinajärjestöistä ja ministeriön virkamiehistä koostunut työryhmä päätyi jo keväällä toteamaan, ettei aika riitä.

Artikkelit 5.6.2018

Viime kesänä 85 prosenttia insinööriopiskelijoista oli kesätöissä, jotka olivat useimmiten kokopäiväisiä. Viidennes työskenteli kesän vuorotöissä.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

3/2018
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.