Intohimotyössä pitää varmistaa vapaa-aika

3.1.2018

Insinööriliiton neuvottelujohtaja Petteri Oksa kannustaa insinöörejä ja heidän työnantajiaan huolehtimaan riittävästä levosta. Työtä ja yksityiselämää on tuoreen opinnäytetyön perusteella vaikea erottaa toisistaan asiantuntijaorganisaatiossa.

– Tämä on yksi sellainen asia, jota tulevaisuuden työmarkkinapolitiikassa pitää määrittää ja käydä läpi nykyistä enemmän, Oksa sanoo.

Raja työn ja yksityisen ajankäytön välillä muodostuu työntekijän ja työnantajan vuorovaikutuksesta. Siihen vaikuttavat työpäivän ajallinen kesto sekä etä- ja joustotyökäytänteet. Viestintäteknologian yleistyminen tekee työntekijän tavoittamisesta entistä helpompaa myös vapaa-ajalla.

– Yksityiselämän ja työn välinen raja on insinööriammateissa usein vähän vaikea ja häilyvä asia, koska moni tekee työtä, johon suhtautuu intohimolla, Oksa jatkaa.

Hankaluuksia rajanveto aiheuttaa etenkin silloin, kun työn loppuun saattaminen vaatii ajallista joustamista mutta yksityisen elämän vaatimukset estävät sen. Oksa kehottaa ristiriitatilanteessa työntekijää ja työnantajaa tasapuoliseen keskusteluun.

– Sekä työntekijöiden että työnantajien olisi hyvä ymmärtää, että kaikkien akut tarvitsevat välillä latausta.

Työn ja yksityisen elämän rajankäynti asiantuntijaorganisaatioissa nousi esiin eilen julkistetussa viestintätieteiden gradussa. Jonna Leppäkumpu Jyväskylän yliopistosta haastatteli tutkielmaa varten viittätoista henkilöä kahdesta organisaatiosta.

Uusimmat uutiset Näytä kaikki

CGI hakee satoja työntekijöitä

18.1.2018 It-palveluyhtiö CGI:n tavoitteena on työllistää eri puolilla Suomea tuhat uutta nuorta osaajaa vuoteen 2020 mennessä. Viisikymmentä paikkaa on tarkoitus täyttää Future Talent -ohjelmassa Helsingissä 26. tammikuuta. Tuhannen rekrytoinnin tavoite alkoi vuosi sitten. Tähän mennessä yhtiö on palkannut 250 henkeä. CGI rekrytoi nuoria osaajia sekä vakituisiin tehtäviin että palkalliseen harjoitteluun, joka kestää 4–6 kuukautta. Viime vuonna harjoittelijoista kaksi kolmesta rekrytoitiin vakituiseen tehtävään harjoittelujakson päätteeksi.

Te-toimistojen henkilöstö kritisoi aktiivimallia

17.1.2018 Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto THHL vaatii työttömiä kurittavan aktiivimallin muuttamista. Henkilöstö pitää vuoden alussa voimaan tullutta mallia kohtuuttomana osalle työttömistä. Aktiivimallin toteuttamiseen vaadittavat te-toimistojen toimenpidevelvoitteet ovat henkilöstön mielestä kohtuuttomia, koska resurssit ovat liian vähäiset. Ilman lisärahoitusta ei voida huolehtia siitä, että kaikki työttömät saadaan aktiivitoimien piiriin.

Työsuojelu vaatii parantamista

16.1.2018 Suomessa työsuojelun tila on vasta hyvällä perustasolla, ja muuttuva työ vaatii koko ajan kehittämistä. Työsuojelun tilaa selvitettiin marraskuussa Työsuojelupaneelissa. Työsuojelun vaikuttavuudesta vastaajat antoivat keskimäärin kouluarvosanan 7,6. Muuttuva työ edellyttää työsuojelun jatkuvaa uudistamista ja kehittämistä, mutta tähän ei tunnu löytyvän työpaikoilla aikaa.

Insinööri–näköislehti Arkisto