Harjoitteluvalmennuksesta potkua

2.12.2013

Uusi insinööriliitto on vuosien ajan tehnyt laajaa yhteistyötä insinöörikoulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen kanssa. Yksi näistä yhteistyön muodoista on Harjoitteluvalmennus, jonka aikana liiton henkilökunta perehdyttää opiskelijoita työelämän pelisääntöihin sekä urasuunnitteluun.

Viime keskiviikkona liitto saapui Rovaniemen ammattikorkeakoululle harjoitteluvalmennuksen merkeissä.

Monipuolinen, nousujohteinen työkokemus jo opiskeluaikoina on tuoreen insinöörin työllistymisen kannalta paras mahdollinen valttikortti. Insinööriksi kasvetaan yhdistämällä teoriaa ja kokemusta. Siksi onkin tärkeää, että opiskelijat jo opintojen alkumetreiltä määrätietoisesti pyrkivät kasvamaan ammatillisina osaajina.

Valmennuksen alkupuolella käydään läpi omien vahvuuksien löytämistä, työnhakua, työnhaun paperitöitä sekä työhaastattelussa toimimista.
Työelämässä tarvitaan myös työelämätaitoja, joten urasuunnittelun ohella valmennuksessa tarjotaan opiskelijoille tiiviissä paketissa tärkeimmät työelämän pelisäännöt.

On tärkeää, että myös nuoret työntekijät ymmärtävät, miten työsuhteen ehdot määräytyvät ja mihin asioihin työsopimusta solmittaessa kannattaa kiinnittää huomiota. Työsuhdeasioiden ohella opiskelijoille kerrotaan myös työttömyyskassasta sekä mahdollisuudesta kerryttää työssäoloehtoa jo opiskeluaikana.

Työpajoissa lisätietoa työelämän kiemuroista

Harjoitteluvalmennuksen lisäksi päivään oli yhdistetty oppilaitoksen toiveesta ryhmätyöskentelyä. Työpajoissa opiskelijat pääsivät heti tuoreelta harjoittelemaan valmennuksessa opittuja taitoja liiton urapalveluasiamies Anu Kaasalaisen ja nuorjäsentoiminnan asiamies Tero Rinteen johdolla.

Pienissä ryhmissä vajaat satakunta opiskelijaa perehtyi työhaastattelutilainteisiin, hyvän työsopimuksen tekemiseen, työelämässä tarvittaviin termeihin sekä vuosiloman määräytymiseen.

Liitto insinööriopiskelijan tukena

Harjoitteluvalmennuksen sekä työpajojen ohella opiskelijoille tarjottiin myös tietoa Insinööriliiton toiminnasta.

Pohjois-Suomen alueasiamies Anu Kaniin, Rovaniemen insinööriopiskelijat sekä Insinööriopiskelijaliiton hallitus kertoivat ständillä sekä luokkainfoissa liiton toiminnasta sekä sen tarjoamista palveluista rovaniemeläisille insinööriopiskelijoille.

Teksti ja kuvat: Anu Kaasalainen, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 14.8.2017

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre käynnistää uuden biotuotetehtaan toiminnan Äänekoskella. Insinöörille käynnistäminen on ainutlaatuinen tilaisuus.

Artikkelit 10.8.2017

Insinöörien osaamista tarvitaan fantasian ja scifin luomisessa, jotta kirjailijat eivät raapustele puuta heinää.

Artikkelit 3.8.2017

Epävarma työsuhde näyttää heikentävän nuorten mielenterveyttä ja yleistä terveydentilaa ainakin Britanniassa. Tutkija uskoo, että tulokset voivat päteä myös Suomessa.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

4/2017
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 34.